Dag van de Spirituele Film 2017

Het Filmgesprek heeft mij na het succes van vorig jaar gevraagd opnieuw de Dag van de Spirituele Film te organiseren.

Op dit filmfestival worden twee bijzondere films getoond met het thema autonomie. Gastsprekers religiewetenschapper Gauwain van Kooten-Niekerk en filosofe Moïra Müller  gaan met de zaal in gesprek over deze films.

Wat dit festival zo bijzonder maakt is niet alleen de keuze in de films, maar vooral de uitwisseling met het publiek: Centraal staat hun ervaring, en het delen hiervan geeft nieuwe inzichten in je eigen belevingswereld en die van anderen. Spiritualiteit definiëren we dan ook als dat wat in mensen omgaat; religie, ethiek, levensbeschouwing, jouw blik op de wereld.

Bij het organiseren van een filmfestival komt veel kijken: het vinden van een geschikte locatie, het afstemmen van een thema, de filmkeuze, het boeken van de sprekers, het rondmaken van het budget en natuurlijk de publiciteit.

Dat doe je niet alleen. Als hoofdorganisator ben ik tevreden over de samenwerking met de verschillende partijen: LUX Nijmegen, mede-organisator Han Fortmann Centrum, de sprekers, en natuurlijk de mensen van Het Filmgesprek zelf. Ik kijk uit naar een geslaagde editie. Op welk ander festival heb je de kans zo uitgebreid met elkaar in gesprek te gaan?

Kom je ook kijken op 19 november?


Geplaatst

in

,

door

Tags: