Fire Emblem

Voor een boodschap liep ik toevallig de Mediamarkt binnen, toen ik iets zag liggen waar ik zelf aan gewerkt heb: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia, een game voor de Nintendo 3DS en de eerste Nederlandse uitgave van een langlopende Japanse serie. Een  Nederlandse vertaling die voortvloeide uit mijn pen.

Foto (en game) van eigen hand

Lead translator voor een Nintendo game was een leuke opdracht waarvoor ik twee maanden in het buitenland heb gezeten. Het spel bevatte veel dialogen in de vorm van een soort visual novel, maar ook heb ik de namen van locaties, voorwerpen, en eigenschappen van personages vertaald. Hierbij was het belangrijk te letten op de pixellimiet: woorden en regels mochten niet te lang zijn, dus dat was flink puzzelen voor mij en mijn drie collega’s.

Het was ook een beetje een jongensdroom die is uitgekomen.  Big in Japan ben ik nog niet, maar het idee dan duizenden Nederlandse en Vlaamse kinderen plezier beleven aan mijn werk is een fijne gedachte. En wie weet wat het me in de toekomst gaat brengen.


Geplaatst

in

door

Tags: